nieuws

Ron van Oijen nieuwe bestuursvoorzitter Vivat

Branche

Ron van Oijen nieuwe bestuursvoorzitter Vivat

Ron van Oijen (55) is aangetreden als de nieuwe bestuursvoorzitter van Vivat. Albert Bakker heeft zijn rol als waarnemend bestuursvoorzitter neergelegd, maar blijft wel aan als Chief Operating Officer.

Van Oijen keert voor deze benoeming terug naar Nederland, na het opdoen van uitgebreide ervaring in Azië en andere delen van Europa. Voorheen was hij bestuursvoorzitter van AIA Thailand, met 4 miljoen klanten de grootste verzekeraar van het land. Hij startte zijn carrière bij Aegon en ING in Nederland. Daarna breidde hij zijn kennis van de Europese verzekeringssector uit in Praag. Daar was Van Oijen gedurende vier jaar bestuursvoorzitter van ING Leven en de ING Bank in Tsjechië en Slowakije. Vervolgens werkte hij voor ING in Seoul en Hong Kong. In Hong Kong was Van Oijen als regionale CEO verantwoordelijk voor de grote vestigingen van ING Leven in India, Thailand en Zuid-Korea.

“Wij zijn verheugd met de benoeming van Ron van Oijen, met wie Vivat een ervaren en kundig bestuurder verwelkomt,” aldus Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vivat. “Ron van Oijen kent de verzekeringswereld en weet hoe hij relaties moet opbouwen met klanten, distributiepartners en betrokken partijen. Zijn internationale ervaring en staat van dienst in het herstructureren van bedrijven, maken hem tot de juiste persoon voor deze functie. De Raad van Commissarissen wenst Ron van Oijen veel succes in zijn rol bij Vivat.”

Onder Vivat vallen onder andere Zwitserleven, Reaal, Proteq en fonds- en vermogensbeheerder Actiam.

Reageer op dit artikel