nieuws

Oplichtende ‘adviseur’ moet opnieuw lange tijd de cel in

Branche

Oplichtende ‘adviseur’ moet opnieuw lange tijd de cel in

De 46-jarige Edwin R. uit Emmen, die in het verleden al eens tot drie jaar cel is veroordeeld wegens oplichting, moet opnieuw het gevang in. Hij brandde zijn vingers wederom aan oplichtingspraktijken, dit keer in Enschede, en moet nu voor vijftien maanden de cel in en bijna anderhalf ton terugbetalen, meldt RTV Noord.

Lichtte R. in eerste instantie nog klanten op door zonder vergunning als adviseur op te treden en geïnvesteerde bedragen in eigen zak te steken, deze keer ging de adviseur over tot het oplichten van verzekeringsmaatschappijen. Hij richtte fictieve bedrijven met fictieve werknemers op en sloot voor die bedrijven verzuimpolissen af. Vervolgens werden de niet-bestaande werknemers ziek gemeld. R. betaalde zelfs mensen om zich voor te doen als de werknemer en naar een bedrijfsarts te gaan. In totaal keerden twee verzekeraars zo’n € 146.000 uit.

De oplichtende adviseur liep opnieuw tegen de lamp, waarna het Openbaar Ministerie twee jaar cel tegen hem eiste. De officier van Justitie noemde de man iemand die ‘absoluut geen grenzen kent’. De rechter besloot dat de man vijftien maanden de cel in moet en in totaal € 134.000 aan zijn slachtoffers terug moet betalen.

Reageer op dit artikel