nieuws

Jan van Lierop vervangt Dorine van Basten in LEF-bestuur

Branche

Jan van Lierop vervangt Dorine van Basten in LEF-bestuur

Stichting LEF (Leven en Financiën) verwelkomt twee nieuwe bestuursleden. Ebby Pelsma en Jan van Lierop versterken het stichtingsbestuur en leveren daarmee hun bijdrage aan de groeiambities van de organisatie op het gebied van financiële educatie voor jongeren.

Jan van Lierop vervangt Dorine van Basten die na vijf jaar het stokje overdraagt. Met zijn achtergrond als CEO van Figlo brengt hij volgens LEF een belangrijke kenniscomponent mee; die van digitale ontwikkelingen. “Gezien de wensen van LEF om zo goed mogelijk aan te sluiten op de doelgroep en de evoluerende praktijksituatie van het onderwijs een onmiskenbaar belangrijk aandachtsgebied”, aldus het bestuur.

Bagage
Met de toetreding van Ebby Pelsma verrijkt het stichtingsbestuur haar kennis en expertise op het gebied van ROC-onderwijs in hoge mate. “Pelsma is directeur bij het ROC Midden Nederland en brengt vanuit die achtergrond enorme bagage mee ten aanzien van de doelgroep en het speelveld van LEF.”

Jan van Lierop zal in het bestuur de rol van secretaris bekleden. Ebby Pelsma wordt algemeen bestuurslid. De rol van vice voorzitter wordt na het vertrek van Dorine van Basten overgenomen door Marieke van Zuien, die al sinds de start van de stichting deel uitmaakt van het bestuur. Mark Boskamp blijft voorzitter en Bart Janknegt bekleedt de rol van penningmeester.

Reageer op dit artikel