nieuws

HR-directeur Gerlinde Silvis vertrekt per direct bij Rabobank

Branche

HR-directeur Gerlinde Silvis vertrekt per direct bij Rabobank

Gerlinde Silvis, directeur Human Resources bij Rabobank, is per direct teruggetreden. Dat meldt Follow The Money. Het is niet de eerste topfunctie die vrijkomt bij de bank: eind vorig jaar vertrok CFO Bert Bruggink en kwam Carin Gorter, zijn beoogde opvolger, toch niet.

Het abrupte opstappen is opmerkelijk. Rabobank is met 46.000 werknemers de grootste particuliere werkgever van Nederland. De bank kondigde in december aan dat ruim een kwart van de banen de komende jaren worden geschrapt. Daarbij is een cruciale rol weggelegd voor de afdeling Human Resources, waar Silvis de leiding over heeft. Een aantal jaar geleden was Silvis het middelpunt van de bestuursruzie tussen voorzitter Piet Moerland en Bruggink, waarbij Bruggink zelfs een tijdlang weigerde de bestuursvergaderingen bij te wonen.

Een woordvoerder van Rabobank bevestigt het vertrek van Silvis, maar wil geen verdere mededelingen doen, laat Follow The Money weten. “Dat doen wij nooit bij individuele medewerkers.” De woordvoerder benadrukt dat de functies van HR-chef en CRO niet vacant zijn, omdat Petra van Hoeken binnenkort aan de slag gaat als bestuurder en omdat de bank direct een interim-directeur heeft benoemd.

Rabobank leek volgens Follow The Money goed op weg om enkele van haar grote problemen op te lossen. Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer wist in december lokale Rabo-bestuurders en -commissarissen en stemgerechtigde leden te overtuigen de ruim 100 lokale banken te laten fuseren tot één bank. Daarnaast kreeg hij de handen op elkaar voor het schrappen van 9.000 banen, bovenop de 3.000 die al op de rol stonden.

 

Reageer op dit artikel