nieuws

De secretaresse bepaalt het ziekteverzuim

Branche

De secretaresse bepaalt het ziekteverzuim

FiDiB geeft haar leden graag een platform om elkaar te inspireren en samen iets nieuws te creëren. Tijdens de bijeenkomst van 3 maart hebben drie leden van FiDiB zelf de lezing verzorgd.

De opkomst was hoger dan gemiddeld aangezien ook diverse relaties van de leden uitgenodigd waren. FiDiB kiest ervoor om vooral eigen leden een bijeenkomst te laten verzorgen. Dit keer waren de sprekers: Lambert Becks van Qees, Peter de Hond van Fitale Advies en Angelo Wiegmans van Bedrijf Plus. Drie innovatieve ondernemers die elkaar weten te versterken.

Wake up momenten
Vanuit één loketfunctie namen de sprekers de aanwezigen mee naar de totale zorgketen achter de HR-cyclus van ziek zijn tot weer aan het werk. Hierbij werden de effecten en kosten transparant gemaakt, waardoor er verschillende ‘wake up momenten’ ontstonden. Hoe ga je om met verzuimproblematiek, duurzame inzetbaarheid van het menselijk kapitaal en wel of geen eigenrisicodragerschap bij de Ziektewet en WGA.
Zo blijkt vaak dat de secretaresse de ziektemelding aanneemt en verwerkt, wat mogelijk grote financiële consequenties heeft. Terwijl de aanvraag van een ‘goedkope’ laptop, allerlei procedures kent waarvoor de handtekening van de directeur nodig is. Het besef dat adequaat optreden vanaf het begin belangrijk is moet nog verder groeien bij veel werkgevers. Dit kan veel geld en ergernis besparen.

Samenwerkingsverbanden
Achteraf bij de netwerkborrel was er veel discussie over het nieuwe concept en de traditionele manier van (net)werken met de fiscalist, accountant en assurantieadviseur. Deze samenwerkingsverbanden lijken echter te veranderen, waardoor nieuwe aanbieders en dienstverleners ontstaan.

Fidib logo

Reageer op dit artikel