nieuws

Claimemissie lijkt door te gaan: Fubon steunt Delta Lloyd toch

Branche

Claimemissie lijkt door te gaan: Fubon steunt Delta Lloyd toch

Een opmerkelijke wending op de dag dat de aandeelhouders van Delta Lloyd stemmen over de claimemissie van € 650 mln: grootaandeelhouder Fubon gaat de aandelenuitgifte steunen. Dat terwijl Fubon afgelopen maandag met mede-aandeelhouder Highfields nog recht tegenover de verzekeraar stond in de rechtszaal. Met de steun van Fubon lijkt de emissie vrijwel zeker door te gaan.

Delta Lloyd maakte woensdagmiddag vlak voor de stemming van 15.00 uur bekend dat het een ‘partnership’ heeft gesloten met de Taiwanese investeerder Fubon (aandeel van 7% in Delta Lloyd), eerder nog een fel tegenstander van de emissie. Daar staat wel wat tegenover, blijkt uit het persbericht van de verzekeraar. Zo zal Delta Lloyd Fubon steunen met de verdere aankoop van aandelen. En mocht Fubon zijn aandeel in de toekomst uitbreiden naar 15% mag het een individu voordragen als lid van de Raad van Commissarissen.

De steun van Fubon is opmerkelijk, want begin deze week stond het nog zij aan zij met Highfields, lijnrecht tegenover Delta Lloyd, bij de Ondernemingskamer. Inzet van de rechtszaak was het voorkomen van de stemming over de claimemissie. De zaak lukte niet en nu heeft Fubon zich ineens toch achter de plannen van Delta Lloyd geschaard. De vrede lijkt dus te zijn gesloten. Goed nieuws voor Delta Lloyd, want eerder dit jaar dreigden de Taiwanezen ook nog met een rechtszaak over het geleden koersverlies van de laatste tijd.

Met de steun van Fubon lijkt het een zekere zaak dat de emissie een meerheid van de stemmers op de aandeelhoudersvergadering mee gaat krijgen. Van de grootaandeelhouders is bekend dat naast nu Fubon ook John de Mol, Norges Bank en Dasym Delta Lloyd steunen. Ook stembureaus, DNB en VEB lieten weten achter de emissie te staan.

Reageer op dit artikel