nieuws

Bezoekers amweb pleiten voor minder variabele beloningen bestuurders

Branche

Bezoekers amweb pleiten voor minder variabele beloningen bestuurders

Naar aanleiding van het nieuws dat de bestuurders van Zurich na een slecht jaar een stuk minder kregen uitgekeerd, vroeg am:web de bezoekers in de peiling of het een goed idee zou zijn om bestuurders in hun loon te ‘straffen’ of ‘belonen’ na respectievelijk een slecht of goed jaar. Een kleine meerderheid was tegen.

Uit de jaarcijfers van Zurich bleek dat de bestuurders significant minder beloningen kregen na een jaar waarin het bedrijf slecht presteerde. De vraag aan de bezoekers van am:web was of de financiële sector dit voorbeeld zou moeten volgen. Daarop antwoordde 57% het voorbeeld van Zurich geen goede te vinden. Deze meerderheid pleitte ervoor bestuurders een goed vast salaris te geven, met minder ruimte voor variabele beloningen. Toch was er ook een groep van 43% die stelde dat het initiatief van Zurich wel goed was. Topmensen moeten worden afgerekend of beloond op hun prestaties, vinden zij.

Week van het geld
De nieuwe peiling gaat over de Week van het geld, die maandag weer is begonnen. Als onderdeel daarvan trekken de nodige CEO’s en directeuren van verzekeraars het land in om op een basisschool een gastles te geven over bewustwording van risico’s. Onder andere David Knibbe (NN/voorzitter Verbond), Marco Keim (Aegon) en Annette Mosman (Generali) staan voor de klassen. De vraag is: hebben de gastlessen ook nut en zullen de kinderen er daadwerkelijk wat van opsteken? Stem!

[poll40]

Reageer op dit artikel