nieuws

Bezoekers amweb: DNB wil alleen ‘brave jongetjes’

Branche

Bezoekers amweb: DNB wil alleen ‘brave jongetjes’

Een kleine meerderheid van de bezoekers van amweb kan zich vinden in de kritiek die Niek Hoek spuide over toezichthouder DNB. De ex-CEO van Delta Lloyd trok in een commentaar op de website van het FD stevig van leer.

Hoek stelde in reactie op een redactioneel commentaar van het FD over de claimemissie van Delta Lloyd dat DNB van Nederland een ‘bananenrepubliek waar spelregels op basis van volstrekte willekeur continu veranderen’ maakt. In de peiling gaf 59% van de 350 stemmende amweb-bezoekers aan zich te kunnen vinden in Hoeks kritiek. Zij vinden dat Delta Lloyd onnodig hard wordt aangepakt en dat DNB alleen ruimte laat voor brave jongetjes. De rest van de stemmers (41%) vond daarentegen dat Hoek puur vanuit frustratie en rancune reageerde. De houding van DNB is juist noodzakelijk voor een stabiele financiële markt, vindt deze groep.

Beloningsbeleid
De nieuwe peiling vindt zijn oorsprong in het nieuws dat de topmensen van Zurich het afgelopen jaar een stuk minder verdienden. Ze werden daarmee afgerekend op een jaar waarin het slecht ging met de Zwitserse verzekeraar. Zou een soortgelijk systeem ook in Nederland gehanteerd moeten worden? Stem!

[poll39]

Reageer op dit artikel