nieuws

Belgische claim van € 55 mln tegen Delta Lloyd

Branche

Belgische claim van € 55 mln tegen Delta Lloyd

Zo’n 230 Belgische particulieren hebben een claim van € 55 mln neergelegd bij de Belgische tak van Delta Lloyd en hypotheekkantoor Kempar. Dat meldt de Belgische krant De Tijd.

Het gaat om de verkoop van woekerpolissen via de makelaar Spaar Select, die zo’n vijftien jaar geleden aan de man zijn gebracht. Het waren woningleningen die voornamelijk dienden om te investeren in aandelen. Dat ging via beleggingsverzekeringen. De contracten werden als veilig bestempeld, maar toen de beurzen kelderden zaten de klanten in de problemen.

De ruim tweehonderd betrokkenen dienden eind vorig jaar een claim in tegen Delta Lloyd. Spaar Select werkte namelijk samen met Zelia en Kempar. Zelia kwam via Swiss Life en SNS Reaal in handen van Delta Lloyd. De gedupeerden zeggen dat de wet op het consumentenkrediet en de verzekeringswetgeving zijn geschonden.

Reactie Delta Lloyd
Delta Lloyd laat in een reactie onder meer weten dat de verzekeraar in eenzelfde zaak eerder volledig werd vrijgesproken. Het statement van de verzekeraar luidt: “Delta Lloyd Life was op het moment van de feiten geen betrokken partijen werd pas in 2008 eigenaar van het toenmalige Zelia door de overname van Swiss Life Belgium. Tijdens het eerdere proces voor het Hof van Beroep werd nagegaan of het toenmalige Zelia medeplichtig was aan inbreuken op de wet op het consumentenkrediet en op de wet op de handelspraktijken. Delta Lloyd Life werd door het Hof van Beroep volledig vrijgesproken. Delta Lloyd Life heeft steeds haar verantwoordelijkheid genomen, haar volledige medewerking verleend aan het onderzoek en heeft vertrouwen in een goede afloop van deze burgerlijke zaak.”

Reageer op dit artikel