nieuws

Amerikaans onderzoek: ‘Adviseurs hebben de neiging herhaaldelijk de fout in te gaan’

Branche

Financieel adviseurs hebben de neiging om bij het verkopen van producten voor consumenten meermaals de fout in te gaan. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder financieel adviseurs waarover de Telegraaf bericht.

Amerikaans onderzoek: ‘Adviseurs hebben de neiging herhaaldelijk de fout in te gaan’

Er werd tussen 2005 en 2015 onderzoek gedaan onder 1,5 miljoen financieel adviseurs in de VS en daaruit kwam bijvoorbeeld naar voren dat 7% van die groep wel eens disciplinair is gestraft, waarbij de klanten gemiddeld voor $ 40.000 schadeloos werden gesteld. Bij sommige grote adviesbedrijven in de VS loopt dat percentage op tot boven de 15%. Adviseurs die eenmaal de fout in zijn gegaan, hebben de neiging om dit herhaaldelijk te doen: de kans dat zij weer de fout in gaan is vijf keer zo groot als de kans dat de gemiddelde adviseur de fout ingaat. Meer dan de helft van de adviseurs die de fout ingaan, behoudt wel zijn baan.

Samenklonteren
Als de adviseurs uiteindelijk wel hun banen verliezen, is de kans groot dat zij uiteindelijk samenklonteren bij een bedrijf met een bedenkelijke reputatie. De bedrijven die de gestrafte adviseurs wel aannemen, zijn de bedrijven die in het verleden ook vaker wangedrag tentoonstelden.

Reageer op dit artikel