nieuws

Organisaties lopen achter nieuwe privacywetgeving aan

Branche

Organisaties lopen achter nieuwe privacywetgeving aan

Meer dan twee derde van de organisaties heeft geen of slechts redelijk zicht op datastromen naar derde partijen. Dit meldt mediaplatform Emerce op basis van onderzoek door accountants- en adviesorganisatie PwC. Wel stellen onderzochte bedrijven en instellingen zich verantwoordelijk te voelen voor de bescherming van persoonsgegevens van klanten en werknemers.

Sinds 1 januari gelden nieuwe privacyregels. Zo is er nu een volwaardige Meldplicht Datalekken en heeft de toezichthouder de mogelijkheid tot het uitdelen van hoge boetes. Maar van de ondervraagde organisaties geeft echter slechts zestien procent aan goed voorbereid te zijn op de nieuwe verplichtingen. Elf procent is er zelfs nog niet bekend mee. Minder dan de helft houdt niet het wettelijke verplichte centrale overzicht van datalekken bij. Een communicatieplan voor als zich een datalek voordoet, ontbreekt in 60 procent van de gevallen.

Lees hier het complete verhaal.

Reageer op dit artikel