nieuws

In elk geval 32% tegenstemmers claimemissie Delta Lloyd

Branche

In elk geval 32% tegenstemmers claimemissie Delta Lloyd

Investeerders die samen bijna een derde van de aandelen in Delta Lloyd in handen hebben zijn van zins om tegen de claimemissie te stemmen die de verzekeraar uit wil geven. Dat schrijft Reuters op basis van bronnen bij de aandeelhouders.

Het was al langer duidelijk dat aandeelhouders moeite hebben met de voorgenomen plannen van Delta Lloyd om een emissie van € 1 mld te doen, omdat zij hun dividend dan zullen moeten delen met veel meer partijen. Maar dat de tegenstand zo groot is als Reuters nu schrijft was nog niet duidelijk. Van de tien grootste investeerders in Delta Lloyd zijn in elk geval zes, samen goed voor het belang van 32%, tegen de emissie. Onder die zes bevindt zich opvallend genoeg ook mediatycoon John de Mol, die begin deze maand een fors belang in de verzekeraar nam.

Als de berichten van Reuters kloppen zou Delta Lloyd een hele zware dobber krijgen aan de aandeelhoudersvergadering waarin de emissie wordt besproken. Doorgaans is de opkomst daarop rond de 60%. Dat zou betekenen dat de nee-stemmers de overhand krijgen. Eventueel zou een lagere emissie de verhoudingen nog kunnen veranderen.

Reageer op dit artikel