nieuws

Faster Forward en Aplaza gaan samenwerking aan

Branche

Faster Forward en Aplaza gaan samenwerking aan

Softwareaanbieder Faster Forward en automatiseringsbedrijf Aplaza hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Daardoor zijn consumenten, adviseurs en verzekeringsmaatschappijen digitaal verbonden, stellen de bedrijven.

Waar het invoeren van bijvoorbeeld polisgegevens voorheen nog handmatig zowel in het systeem van Faster Forward als in het extranet van de verzekeraar moest gebeuren, gebeurt dat nu in één keer digitaal. Adviseurs zouden hiermee tien minuten per transactie kunnen besparen en vijf minuten per document of bericht. “De klant betaalt niet voor administratie en eist ook snelheid in serviceverlening. Dit vergroot de noodzaak voor adviseurs om zaken te digitaliseren en het proces efficiënter in te richten. Met Faster Forward beantwoorden we aan die behoefte”, zegt Fred Lingg, directeur van Aplaza.

Via het online platform Faster Forward Elements krijgen klanten via een eigen portaal toegang tot alle relevante informatie, bijvoorbeeld over hun polis. “De klanten zien digitalisering als een randvoorwaarde om zaken te doen: zij verwachten online inzicht in hun polis en het liefst zo snel mogelijk. Wij willen onze doelgroep helpen om aan die klantbehoefte te voldoen”, zegt André van Nieuwenhuijzen, directeur van Faster Forward.

Als een intermediair nu in mutatie doorgeeft via Faster Forward Elements komt dit via Aplaza automatisch terecht bij de verzekeraar. Van Nieuwenhuijzen: “Dit betekent geen dubbele invoer, minder fouten en een tijdsbesparing van 10 minuten per transactie.”

Reageer op dit artikel