nieuws

Britse verzekeraar aast op oude levenpolissen

Branche

Britse verzekeraar aast op oude levenpolissen

Chesnara, een Britse opkoper van oude verzekeringsportefeuilles, heeft zich in Nederland gevestigd om meerdere transacties te doen. Dat zegt topman John Deane in een gesprek met het FD. Eind 2014 nam zijn bedrijf de verzekeringspoot Waard Groep van het voormalige DSB over.

Voor Chesnara biedt Nederland goede kansen. Het verzekeringslandschap lijkt op het Britse van vijftien jaar geleden, de periode waarin het bedrijf is opgericht, zegt Deane in het dagblad. “Er is overcapaciteit. Sommige bedrijven stoppen. Er zijn meer regels, dus hogere kosten. Daardoor komen er portefeuilles van een bepaalde omvang op de markt die voor ons interessant kunnen zijn. Alle signalen wijzen de goede kant op.”

Onlangs meldde de Britse pers dat Legal & General van zijn Nederlandse poot af wil. Ook andere buitenlandse spelers zouden nadenken over hun aanwezigheid hier. Deane wil niet ingaan op namen, maar schetst wel een algemeen beeld. “Er zijn drie soorten deals. Je hebt strategische verkopers, die uit Nederland willen vertrekken omdat ze hun kapitaal elders willen inzetten. Dan zijn wij geïnteresseerd. Ook interessant is de situatie waarin wij een portefeuille efficiënter kunnen beheren.” Deane zegt weg te blijven bij een derde soort, waarbij de verkoper ‘agressievere aannames’ doet.

Reageer op dit artikel