nieuws

Winterserie (15): terugblikken en vooruitzien met Christian Dijkhof

Branche

Winterserie (15): terugblikken en vooruitzien met Christian Dijkhof

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De vijftiende en laatste in de serie is Christian Dijkhof, voorzitter van OvFD.

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
Wanneer je iets vergeet, betekent het ook dat je er niets van leert. Maar vooruit, als ik iets zou willen vergeten, is het wel dat we er als branche nog steeds niet in geslaagd zijn om één grote sterke brancheorganisatie te vormen!

Waar kijk je met voldoening op terug?
Eigenlijk op het hele jaar 2015; na een aantal jaren van crisis en consolidatie is dit eindelijk weer een jaar waarin weer plannen worden gemaakt en uitgevoerd. Waarin weer wordt gebouwd en omhoog gekeken. Het vertrouwen lijkt terug, en daarmee ook de mogelijkheden om te ondernemen.

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
Ik wil volgend jaar echt niets meer horen over integriteit van de branche zolang de AFM-bestuursleden zelf bijbaantjes bij onder toezicht gestelde organisaties blijken te hebben.

Wie krijgt er voor 2016 jouw beste wensen en waarom?
René Graafsma en zijn gezin. Ik ken hem weliswaar niet persoonlijk, maar als een collega op zo’n manier zijn dochter verliest, wens ik hem en zijn gezin alle sterkte en kracht om door te gaan.

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
– Onafhankelijk advies als grootste kracht van het adviseurs;
– Een grote en sterkte brancheorganisatie een stapje dichterbij brengen;
– Adviseren vanuit het hart.

Reageer op dit artikel