nieuws

Winterserie (13): terugblikken en vooruitzien met Michel Schaft

Branche

Winterserie (13): terugblikken en vooruitzien met Michel Schaft

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De dertiende in de serie is Michel Schaft, voorzitter van de VNAB.

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
“Ik wil geen enkele gebeurtenis vergeten. Alle gebeurtenissen, positief en negatief, dienen uiteindelijk een doel.”

Waar kijk je met voldoening op terug?
“Ik kijk met voldoening terug op de beslissing die de leden van de VNAB hebben genomen in 2015 aangaande het nieuwe kennis- en ontmoetingscentrum voor de zakelijke verzekeringsmarkt. Dit kennis- en ontmoetingscentrum wordt geopend in het voorjaar van 2016 in Rotterdam. Ik vind het ontzettend belangrijk dat de zakelijke verzekeringsmarkt een eigen plaats krijgt waar gezamenlijk gewerkt kan worden aan kennisvorming. Een plaats die tevens de mogelijkheid biedt om elkaar te ontmoeten.”

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
“Ik wil nooit meer horen dat we als branche ergens het slachtoffer van zijn. Als we als branche vinden dat er iets niet klopt dan moeten we de dialoog aangaan. En actie ondernemen omdat we ergens voor staan.”

Wie krijgt er voor 2016 jouw beste wensen en waarom?
“Alle vredelievende mensen krijgen mijn beste wensen voor 2016. Omdat vredelievende mensen redeneren vanuit het principe van leven en laten leven.”

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
“Ik wil graag een goede invulling geven aan mijn rol als voorzitter van de VNAB. Door te luisteren naar onze leden en onze omgeving en samen te werken aan voortdurende innovatie. Hierdoor blijven we waarde toevoegen richting onze leden. Tevens ga ik veel aandacht besteden aan het nieuwe bedrijf dat ik samen met twee partners heb opgericht.”

Eerdere wintergasten staan hier.

Reageer op dit artikel