nieuws

Winterserie (11): terugblikken en vooruitzien met Michiel Zoet

Branche

Winterserie (11): terugblikken en vooruitzien met Michiel Zoet

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De elfde in de serie is Michiel Zoet, eigenaar van KZ Adviesgroep en oprichter van de vereniging ‘Geen PE(plus)-examens meer’.

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
“Dat aanbieders en maatschappijen steeds meer wegen proberen te bewandelen om ons buitenspel te zetten. Denk daarbij aan de mogelijkheid die zij nu de klant bieden om rechtstreeks bij hen in te loggen.”

Waar kijk je met voldoening op terug?
“Dat wij weer voor vele klanten hebben kunnen aantonen dat het bij schade maar goed is dat zij kunnen terugvallen op ons als intermediair.”

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
“Vanuit de aanbieders en maatschappijen moeten horen: “Begrijpen we niets van. We hebben eerst een testtool laten uitvoeren door meerdere intermediairs en deze is ook nog eens geëvalueerd. Zij vonden het prima werken.” In velen gevallen kunnen wij ons dat gewoon niet voorstellen.”

Wie krijgt er voor 2016 jouw beste wensen en waarom?
“Arno Dolders, algemeen directeur van Legal & General Nederland, krijgt van ons de beste wensen voor 2016. Reden hiervoor is dat hij zich nog steeds inzet voor het intermediair. Daarnaast heeft het door Legal & General  gehouden onderzoek aangetoond dat 76% van de consumenten aangeeft de keuze te willen hebben om de kosten van de adviseur in één keer te betalen dan wel om deze kosten als een transparante opslag op de premie gespreid te betalen. Dit zou zeker moeten gaan gelden voor de uitvaart-, overlijdensrisico-, lijfrente- en pensioenverzekeringen.”

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
“Wij hebben genoeg speerpunten liggen maar of wij deze in ons eentje kunnen laten aanpassen is maar de vraag. Ik heb dus alle bedrijven die ingeschreven staan in het register Adviseurs & bemiddelaars verzocht om lid te worden van een van de brancheorganisaties binnen ons vakgebied.”

Eerdere wintergasten staan hier.

Reageer op dit artikel