nieuws

Wim Span (VNAB) over nieuw kenniscentrum: ‘Mensen uit branche willen elkaar graag ontmoeten’

Branche

Wim Span (VNAB) over nieuw kenniscentrum: ‘Mensen uit branche willen elkaar graag ontmoeten’

Het voormalig bijkantoor van De Nederlandsche Bank aan De Boompjes in Rotterdam heeft een nieuwe bestemming: het kennis- en ontmoetingscentrum van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs. Er wordt momenteel nog volop gewerkt, maar een selecte persdelegatie kreeg al een rondleiding.

Wim Span, directeur van de VNAB, is trots op het nieuwe pand. “Het is een mooi pand met een rijke geschiedenis. Tegelijkertijd maken we er een modern kennis- en ontmoetingscentrum van. Mensen uit de branche willen elkaar graag ontmoeten en waar kan dat beter dan hier? Een zakelijke lunch, een interview, een kennisbijeenkomst; er is veel mogelijk.”

Het oude bijkantoor van DNB is een gemeentelijk monument, waardoor de VNAB bepaalde zaken in het interieur intact moest houden. “De oude directiekamers worden nu vergaderruimtes en stiltewerkplekken, maar wel in een klassieke stijl met hout en marmer”, vertelt Span. “De oude receptie dient, door de centrale ligging, nu als horeca- en cateringpunt.” Of de kelders, waar onder andere de kluis was, gebruikt zullen worden, is nog niet bekend.

Het kennis- en ontmoetingscentrum wordt eind februari in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel