nieuws

Tweede Kamer steunt beursgang ASR

Branche

Tweede Kamer steunt beursgang ASR

De Tweede Kamer staat volledig achter het besluit om ASR naar de beurs te brengen. Uit een rondgang van De Telegraaf blijkt dat geen partij van zins is om voor het besluit te gaan liggen.

De beursgang wordt breed gesteund in de gehele Tweede Kamer, waardoor de beslissing feitelijk een hamerstuk zal worden. Naar verwachting gaat ASR komende zomer naar de beurs. Als de jaarcijfers over 2015 gepresenteerd zijn, kan er een prospectus worden opgesteld. Dijsselbloem heeft op zich geen haast met de beursgang, hij heeft liever dat het op een zorgvuldige wijze gebeurt.

Bij ASR zullen de zaken waarschijnlijk een stuk geruislozer lopen dan bij de beursgang van ABN Amro. Toen waren veel partijen in de Tweede Kamer tegen, maar bij ASR geeft zelfs een kritische partij als de SP aan niet met een motie te komen.

Zakenbanken
In het debat over de beursgang viel er toch nog wat kritiek te bespeuren, meldt het FD. VVD’er Aukje de Vries heeft haar twijfels bij de keuze voor zakenbanken Citi, Deutsche en ABN Amro, die de beursgang begeleiden. “De echt grote namen ontbreken in dit rijtje, van banken met veel ervaringen in dit soort beursgangen.” PvdA’ers Henk Nijboer is juist blij met de banken die geen hoge vergoedingen vragen. “Ik hop dat andere overheden en ook bedrijven hiervan leren. Het is niet nodig zo veel te betalen voor zakenbankiers.”

Reageer op dit artikel