nieuws

Slagingspercentages Wft-examens licht afgenomen

Branche

De slagingspercentages voor de Wft-examens hebben in de laatste drie maanden van 2015 een lichte daling laten zien. Dit blijkt uit statistieken die het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening heeft gepubliceerd.

Slagingspercentages Wft-examens licht afgenomen

Begin 2015 meldden wij dat steeds meer kandidaten de examens succesvol aflegden, maar dat de slagingspercentages op sommige gebieden nog schokkend waren, met 13,8% als negatieve uitschieter. In het laatste kwartaal van 2015 was het examen Initieel Pensioenverzekeringen het slechtst gemaakt, met een slagingspercentage van 25,4%. De positieve uitschieter was het examen Initieel Basis met 73,3%.

Bij de PEplus examens was het een omgekeerde wereld; daar hebben praktisch alle gemaakte examens van het laatste kwartaal een hoger slagingspercentage. Alleen PEplus Basis, Schadeverzekeringen Zakelijk en Vermogen laten lagere percentages zien.

Reageer op dit artikel