nieuws

Slagingspercentages Wft-examens licht afgenomen

Branche

Slagingspercentages Wft-examens licht afgenomen

De slagingspercentages voor de Wft-examens hebben in de laatste drie maanden van 2015 een lichte daling laten zien. Dit blijkt uit statistieken die het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening heeft gepubliceerd.

Begin 2015 meldden wij dat steeds meer kandidaten de examens succesvol aflegden, maar dat de slagingspercentages op sommige gebieden nog schokkend waren, met 13,8% als negatieve uitschieter. In het laatste kwartaal van 2015 was het examen Initieel Pensioenverzekeringen het slechtst gemaakt, met een slagingspercentage van 25,4%. De positieve uitschieter was het examen Initieel Basis met 73,3%.

Bij de PEplus examens was het een omgekeerde wereld; daar hebben praktisch alle gemaakte examens van het laatste kwartaal een hoger slagingspercentage. Alleen PEplus Basis, Schadeverzekeringen Zakelijk en Vermogen laten lagere percentages zien.

Reageer op dit artikel