nieuws

Nieuwe speler op de markt: Achmea Investment Management

Branche

Nieuwe speler op de markt: Achmea Investment Management

Het hing al even in de lucht, maar nu is het echt een feit: Syntrus Achmea Vermogensbeheer en Achmea Beleggingsfondsen Beheer vormen voortaan samen Achmea Investment Management. Met de bundeling van gelijksoortige vermogensbeheeractiviteiten is Achmea beter in staat haar diensten integraal aan te bieden. De vermogensbeheerfunctie wordt hiermee versterkt en verbreed. De keuze sluit aan op het strategisch beleid van Achmea om een sterke aanbieder te zijn van kwalitatief hoogwaardige producten voor de oudedagsvoorziening.

Bianca Tetteroo, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Samenwerking zorgt voor innovatieve proposities en producten, die slagvaardiger, efficiënter en kostenvriendelijker (verder) kunnen worden ontwikkeld. Reden om de vermogensbeheeractiviteiten anders in te richten en de vermogensbeheerfunctie te versterken.”

Achmea Investment Management vervult binnen Achmea de rol van integraal vermogensbeheerder voor zowel bestaande klanten, als Achmea zelf. Met ruim 100 miljard in beheer en ruim 200 medewerkers is Achmea Investment Management direct een grote speler in de institutionele vermogensbeheermarkt. Het ontstaan van Achmea Investment Management heeft nu geen impact op het aantal medewerkers. Gelet op de groeiambities neemt het aantal medewerkers in de toekomst naar verwachting toe.

Pensioenfondsen blijven een zeer belangrijke doelgroep voor de vermogensbeheerorganisatie van Achmea. Achmea Investment Management biedt zowel fiduciair management als vermogensbeheer aan voor pensioenfondsen.

Het managementteam van Achmea IM bestaat uit Hans Snijders (directievoorzitter a.i.), Johan van Egmond (klanten & producten), Peter Jaspers (financiën & risicomanagement), Ywe de Jong (particuliere beleggingsfondsen), Rogier Krens (investments), Johan Cras (strategisch pensioen advies) en Carolien Boog (operations, control & reporting).

Reageer op dit artikel