nieuws

Leveranciers financiële software richten contactgroep op

Branche

Leveranciers financiële software richten contactgroep op

Twaalf leveranciers van software gericht op financieel adviseurs hebben de Contactgroep Automatisering opgericht. De contactgroep gaat fungeren als een centraal platform voor partijen, zoals de AFM, Adfiz en het Verbond, die in overleg willen treden met leveranciers van deze software.

De contactgroep, met onder andere MoneyView, de Hypotheekbond, Faster Forward en Unit4 in haar gelederen, wil de bewustwording vergroten bij adviseurs van de gevolgen die de digitalisering van de financiële sector heeft voor de bedrijfsvoering van deze adviseurs. Tevens zullen er initiatieven worden ondernomen om financieel adviseurs te helpen tijdig en op de juiste wijze hun bedrijfsvoering aan te passen.

Voorzitter Leon van Vliet: “Door middel van de contactgroep willen we proberen relevante ontwikkelingen voor financieel adviseurs te signaleren en te vertalen naar hun eigen bedrijfsvoering. Automatisering en digitalisering moeten niet worden gezien als een bedreiging, maar juist als een kans om de om de band met de klant te verbeteren.”

Reageer op dit artikel