nieuws

Leden stemmen in met nieuwe cao Zorgverzekeraars

Branche

Na maanden van onderhandelen is eind vorig jaar een onderhandelingsakkoord bereikt voor de nieuwe cao Zorgverzekeraars. Deze afspraak is ter goedkeuring aan de leden van De Unie voorgelegd en de meerderheid van de reacties waren instemmend. De belangrijkste afspraak is een salarisverhoging van 1,25%, terwijl de werkgevers eerder nog 0,5% boden.

De werkgeversvertegenwoordigers zijn inmiddels formeel geïnformeerd dat de leden van De Unie in meerderheid hebben ingestemd met de cao. Ook de leden van de andere vakorganisaties zijn in meerderheid akkoord gegaan met de overeengekomen aanpassingen in de cao. Daarnaast hebben ook de werkgevers hun delegatie laten weten dat zij instemmen. Daarmee is de nieuwe cao dus een feit.

Naast de loonsverhoging van 1,25% gaat ook de pensioenpremie omhoog. Daarnaast is men ook overeengekomen dat overwerk vanaf dit jaar anders wordt beloond. Men kan kiezen tussen het laten uitbetalen met een toeslag of tijd compenseren zonder toeslag.

Reageer op dit artikel