nieuws

HR-directeur Hugo Peters vertrekt bij Vivat

Branche

HR-directeur Hugo Peters vertrekt bij Vivat

Hugo Peters, directeur Human Resources bij Vivat Verzekeringen, is vertrokken bij de verzekeraar. Door de strategische heroriëntatie, die de verzekeraar nu aan het afronden is, besloten Peters en Vivat in onderling overleg uit elkaar te gaan.

Peters werkte pas sinds september 2015 bij de door het Chinese Anbang overgenomen verzekeraar en vertrekt dus nu na minder dan een halfjaar alweer. Het vertrek wordt bevestigd door Vivat: “Aanleiding voor het vertrek is de uitkomst van de strategische heroriëntatie, waardoor de focus van Vivat is komen te verliggen”, laat een woordvoerder weten. “Peters zou zich vooral richten op de internationale rol van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Nu de focus van Vivat is komen te verliggen, hebben Vivat en Peters besloten in onderling overleg uit elkaar te gaan.”

Peters is bekend met de branche, hij werkte eerder als HR-manager bij ING Nederland en was ook directeur P&O bij SNS Reaal.

Strategie
Vivat is op dit moment de strategische heroriëntatie aan het afronden. Daarmee moet duidelijk worden welke koers de verzekeraar de komende jaren wil varen. Het nieuwe beleid wordt, nadat het definitief is, eerst intern uitgezet en vervolgens naar buiten gecommuniceerd. In de tussentijd is de verzekeraar ook nog bezig met de zoektocht naar een nieuwe CEO. Die hoopt Vivat in elk geval voor de zomer te presenteren. Tot die tijd neemt Albert Bakker de honneurs waar voor de vorig jaar vertrokken Gerard van Olphen.

Reageer op dit artikel