nieuws

Curatoren DSB maken eurocent over naar onbereikbare schuldeisers

Branche

Curatoren DSB maken eurocent over naar onbereikbare schuldeisers

Nog altijd kunnen de curatoren van failliete DSB Bank duizenden schuldeisers niet bereiken, terwijl sommigen van hen nog duizenden euro’s tegoed hebben. Daarom maken de curatoren nu 1 eurocent over naar de onbereikbare schuldeisers.

In de begeleidende tekst van de storting staat een verwijzing naar de vergoeding waar de rekeninghouder recht op heeft. Deze kan niet klakkeloos in zijn geheel worden overgemaakt, omdat de schuldeisers eerst moeten tekenen voor akkoord. De curatoren gaan over tot deze actie omdat ze deze mensen maar niet kunnen bereiken. “Misschien maken klanten onze brieven niet open. Of ze zijn verhuisd zonder ons daarover te informeren. Het enige dat wij met zekerheid van ze weten is hun rekeningnummer. Wij hopen hun aandacht te krijgen door een cent naar ze over te maken”, zegt curator Rutger Schimmelpenninck.

Onlangs werd bekend dat bijna alle schuldeisers van DSB hun geld terugkrijgen. Ruim 80% van hen heeft het aanbod nu geaccepteerd en de compensatie ontvangen. Maar de curatoren hebben nog altijd 5.600 mensen niet kunnen bereiken. Met het overmaken van de eurocent hopen ze dat alsnog voor elkaar te krijgen.

Reageer op dit artikel