nieuws

Bezoekers amweb gaan Annemarie van Gaal niet missen

Branche

Bezoekers amweb gaan Annemarie van Gaal niet missen

De bezoekers van amweb zijn niet heel rouwig om het vertrek van Annemarie van Gaal uit de Raad van Toezicht van de AFM of zullen er in elk geval niet wakker van liggen. Dat blijkt uit de resultaten van de peiling op amweb.

Uit het totale aantal van 612 stemmers en de vele reacties op de nieuwsberichten blijkt dat het vertrek van Van Gaal leeft onder de lezers. Van hen geeft 39% aan het vertrek van de zakenvrouw alleen maar als positief te ervaren. Van Gaal voegde toch al weinig toe aan de Raad van Toezicht, is hun mening. Daarnaast is er een groep van 26% die haar vertrek nauwelijks relevant vindt, zij liggen er niet wakker van dat Van Gaal blijkbaar iets anders wilde doen.

Daarnaast is er nog een groep van 35% bij wie het vertrek van Van Gaal een gevoel van zorg losmaakt. Zij denken dat haar vertrek symptomatisch is voor grote problemen bij de toezichthouder en zien Van Gaals afscheid als weer een teken dat er iets niet goed zit.

Kifid
De nieuwe peiling gaat over het Kifid, dat afgelopen zaterdag flink onder vuur lag bij tv-programma Kassa. Het klachteninstituut zou niet laagdrempelig genoeg zijn en de consument te weinig beschermen. Algemeen directeur Bas de Groot ging door het stof en gaf aan dat het Kifid steeds meer probeert om de consument te helpen. Maar is het Kifid wel laagdrempelig genoeg? En heeft de ‘aangeklaagde’ adviseur ook moeite om die drempel te kunnen nemen? Stem!

[poll35]

Reageer op dit artikel