nieuws

Bezoekers amweb: Branche werkt al hard aan cultuuromslag

Branche

Bezoekers amweb: Branche werkt al hard aan cultuuromslag

Volgens de bezoekers van amweb hoeft het kabinet zich geen zorgen te maken over een cultuuromslag in de financiële sector. Bijna de helft van de stemmers op de peiling geeft aan dat die omslag al in volle gang is.

Het kabinet liet eind vorig jaar weten dat de sector zelf aan de slag moet gaan met het bewerkstelligen van een cultuuromslag. Dit naar aanleiding van een AFM-rapport waaruit bleek dat de dienstverlening bij hypotheekklanten met een betalingsachterstand ondermaats is. Het werken aan dat soort zaken moet uit de branche zelf komen en niet worden afgedwongen door meer regelgeving, vond het kabinet.

En daarmee vond de politiek aansluiting in de sector, want 47% van de 264 stemmers geeft aan dat het de branche gaat lukken die omslag te maken en dat dat proces zelfs al in volle gang is. Daarnaast had 25% er wel vertrouwen in, maar op de voorwaarde dat de toezichthouders wel op de achtergrond mee kijken. Slechts 28% benadrukte dat er toch echt extra en strengere regels moeten komen om de cultuur in de branche te veranderen.

Omzet
De nieuwe poll gaat over het komende jaar. De tijd van oogsten lijkt na de magere jaren steeds meer aan te breken en dus vraagt am aan u: wat zijn uw verwachtingen voor het komende jaar. Gaat de winst flink omhoog, blijft die op hetzelfde niveau of ziet de toekomst er somber uit? Stem!

[poll32]

Reageer op dit artikel