nieuws

Bezoekers amweb: Aegon zet tussenpersoon bewust buitenspel

Branche

Bezoekers amweb: Aegon zet tussenpersoon bewust buitenspel

Volgens de bezoekers van amweb is de inrichting van het online portaal Mijn Aegon een bewuste stap van de verzekeraar om de tussenpersoon buitenspel te zetten. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling op amweb.

Aegon kwam dit jaar in opspraak door de inrichting van het online portaal, dat volgens brancheorganisatie CFD het intermediair ‘schaamteloos buitenspel zet’. De tussenpersoon is namelijk zo goed als onzichtbaar in het portaal. Van de 437 stemmers deelt zeker 60% de mening van CFD, blijkt uit de peiling. Zij zeggen dat de verzekeraar op deze manier bewust de route naar de tussenpersoon afscheidt.

Daarnaast is er een groep van 29% die er anders over denkt. Deze groep vindt het juist goed dat Aegon de klant de mogelijkheid biedt om online inzicht te hebben in zijn producten. De weg naar het intermediair weet hij vervolgens zelf wel te vinden. Volgens 11% van de stemmers is het ophef om niets, een storm in een glas water. Zij verwachten dat Aegon een paar aanpassingen zal doen en de rust vervolgens weer terugkeert.

Annemarie van Gaal
De nieuwe peiling gaat over het vertrek van Annemarie van Gaal bij de AFM. Slechts een halfjaar na haar aantreden is zij alweer gestopt als lid van de Raad van Toezicht bij de AFM. Dat besluit komt in een moeilijke tijd voor de AFM. In december bleek dat de toezichthouder tekort is geschoten in het rentederivatendossier. Begin vorig jaar was er al onrust toen bijna de gehele oude Raad van Toezicht opstapte vanwege twijfels over de integriteit door nevenfuncties van de commissarissen. Van Gaal zelf kwam ook al in het nieuws toen Follow The Money naar buiten bracht dat zij nog steeds lezingen verzorgde voor onder meer Rabobank en ING, die onder toezicht staan van de AFM. Wat betekent dit nieuwe vervelende nieuws voor de toezichthouder? Stem!

[poll34]

Reageer op dit artikel