nieuws

Annemarie van Gaal vertrekt alweer bij AFM

Branche

Annemarie van Gaal vertrekt alweer bij AFM

Annemarie van Gaal is per 1 januari alweer teruggetreden als lid van de Raad van Toezicht van de AFM, blijkt uit een melding van de Staatscourant. Van Gaal was nog maar een half jaar lid van de raad, maar houdt het nu alweer voor gezien.

Van Gaal kwam in haar korte periode bij de AFM al in opspraak nadat Follow The Money naar buiten bracht dat zij tijdens haar periode bij de AFM ook optredens verzorgde voor Rabobank en ING, twee instellingen die onder toezicht staan van de toezichthouder. Bij het FD gaf Van Gaal als reden voor haar terugtreden dat de AFM niet bij haar leven past. “Ik wil altijd voeling houden met wat er speelt in de samenleving en dat is in de praktijk lastig te combineren met het lidmaatschap van een raad van toezicht.”

Volgens Van Gaal was er geen directe aanleiding om terug te treden, maar was het een gevoel dat zich geleidelijk had opgebouwd. Minister Dijsselbloem heeft haar verzoek tot terugtreden op 8 januari geaccepteerd. Van Gaal werd deze zomer aangesteld om het belang van de consument te vertegenwoordigen. Dijsselbloem zei destijds: “Mevrouw Van Gaal brengt met haar achtergrond als ondernemer en haar betrokkenheid bij consumenten het perspectief van de consument en belegger in.” De AFM zal nu op zoek moeten naar een vervanger van Van Gaal.

Reageer op dit artikel