nieuws

Ab Flipse: ‘Verzekeraars moeten filmkaartjes sponsoren’

Branche

Ab Flipse: ‘Verzekeraars moeten filmkaartjes sponsoren’

Ab Flipse, voorzitter van Woekerpolis.nl, roept verzekeraars op om filmkaartjes voor de film The Big Short te sponsoren. De film gaat over de financiële crisis in de Verenigde Staten tussen 2007 en 2010. “Als banken en verzekeraars niets te verbergen hebben, delen ze vrijkaartjes uit voor deze film.”

Flipse vindt dat de film goed inzicht geeft in het financiële systeem en waar het fout ging en nog steeds zit. “Het is niet enkel een les uit het verleden, maar meer nog een waarschuwing voor het heden. Adam McKay, de regisseur, zegt dat het hem stoort dat er over het hebzuchtige en roekeloze gedrag van de sector een paar jaar is gesproken en dat het daarna stil werd, alsof er niets was gebeurd. Niemand de bak in. Hij wil met deze film afrekenen en de gordijnen rond Wall Street opentrekken en het debat over het wangedrag, ook in Europa, een nieuwe impuls geven.”

Je hoeft volgens Flipse geen kenner te zijn om The Big Short te begrijpen. “De kost is soms behoorlijk zwaar, maar het wordt allemaal duidelijk en op een speelse manier uitgelegd. Daarom kan en moet iedereen deze film zien. Het is een eyeopener. En voor mensen uit de branche is dit simpelweg verplichte kost.”

Reageer op dit artikel