nieuws

Winterserie (7): terugblikken en vooruitzien met Robin van Beem

Branche

Winterserie (7): terugblikken en vooruitzien met Robin van Beem

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De zevende in de serie is Robin van Beem, advocaat en partner bij Van Beem de Jong Advocaten in Den Haag.

Waar kijk je met voldoening op terug?
“Ik kijk met plezier terug op de verdere uitbouw van ons kantoor van jonge startup naar volwassen onderneming. Dit jaar hebben wij periodiek bewust de tijd genomen om weer eens goed stil te staan bij wat wij doen en voor welke klant. En hoe wij echt toegevoegde waarde kunnen leveren aan die klant. Verder kijk ik met veel plezier terug op de vele inspirerende gesprekken die ik dit jaar heb gehad met mensen uit de branche en de mooie zaken die ik voor hen heb mogen behandelen.”

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
“De zin: ‘Het is niet eerlijk wat mij overkomt’. Ik ben allergisch voor mensen die het leven zien als iets dat ze per ongeluk overkomt en waar ze zelf geen invloed op hebben. Neem zelf verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Dus accepteer je situatie en houd op met klagen, of onderneem zelf actie.”

Wie krijgt er jouw ‘beste wensen’ en waarom?
“Dat kan er maar één zijn: mijn compagnon Femke de Jong, omdat zij het dappere besluit heeft durven nemen om zich komend jaar vol te richten op haar kinderwens. Ik hoop en wens dat deze keuze haar veel moois gaat opleveren.”

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
“Zorgen voor een verdere versterking van de positie en de business van onze klanten. Het verder optimaliseren van onze eigen dienstverlening. En het behalen van het kampioenschap hockey met het sterrenteam van Cartouche Veteranen B.”

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
“De aanslagen in Parijs. Daardoor kwam de onverdraagzaamheid wel erg dichtbij. Tussen kerst en oud en nieuw ben ik met mijn gezin op vakantie in Parijs. Ik hoop dat ik de veerkracht van de stad kan merken. En dat er gewoon een mooie kerstsfeer zal zijn.”

Eerdere wintergasten staan hier.

Reageer op dit artikel