nieuws

Winterserie (6): terugblikken en vooruitzien met Eelco Wester

Branche

Winterserie (6): terugblikken en vooruitzien met Eelco Wester

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel zit de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Amweb maakte een rondje langs de velden. De zesde in de serie is Eelco Wester, de nieuwe voorzitter van Young Insurance en Key Account Manager bij Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Waar kijk je met voldoening op terug?
Ons event met Allianz Global Corporate & Specialty met als thema Corporate Social Responsibility en waarbij we een onwijs sterk panel aan tafel hebben weten te krijgen. Verder was ik erg tevreden met de grote opkomst op het Assurantie Hockey Toernooi in mei. Na twee voorgaande edities waar de basis is gelegd is het toernooi inmiddels uitgegroeid tot een vaste prik in de verzekeringskalender. Maar absoluut hoogtepunt is toch het voorzitterschap van Young Insurance en het nieuwe bestuur wat we hebben. Met een mooie club Young Professionals zijn we alweer druk met de agenda en speerpunten van 2016 invulling te geven.

Wat wil je volgend jaar echt nooit meer horen?
Ik ben wel een beetje klaar met al het negativisme van de afgelopen jaren dus crisis, IS en dergelijke zou ik niet meer willen horen. Daarnaast kan ik ook nog wel een aantal tenenkrommende ‘BN-ers’ opsommen die ik niet meer wil horen zoals Dries Roelvink, Albert Verlinde en vele soortgelijken. En oja, Europees Kampioenschap en zwartepietendiscussie hoeven van mij in 2016 ook niet zo nodig.

Wie krijgt er voor 2016 jouw beste wensen en waarom?
Sjaak Schouteren en Rosemarijn Peters, oprichters van Young Insurance en degene die het stokje aan ons over durfden te dragen.

Welke drie speerpunten staan er op jouw agenda voor 2016?
Ten eerste een soepele transitie met het nieuwe bestuur van Young InSurance en daarmee voortzetting van een hele mooie netwerkclub middels het organiseren van events die zowel op inhoudelijk als op relationeel vlak de moeite waard zijn. Ten tweede wil ik eindelijk een keer meegaan met de Young InSurance London reis. Dit is er door timing en andere mooie reizen (lees: gebrek aan vakantiedagen) nog niet van gekomen afgelopen twee jaar. En ten derde wil ik graag kampioen worden met mijn hockeyteam en promoveren.

Welke gebeurtenis van 2015 wil je het liefst vergeten?
De schokkende gebeurtenissen in Parijs, maar eigenlijk alle verschrikkelijke dingen die overal ter wereld zijn voorgevallen.

De eerdere winterseries kan je hier terugkijken

Reageer op dit artikel