nieuws

Top 10 intermediair bijna ongewijzigd, omzet top 3 loopt terug

Branche

Top 10 intermediair bijna ongewijzigd, omzet top 3 loopt terug

De hoogste tien posities binnen de am: top 100 intermediair zijn bijna ongewijzigd gebleven het afgelopen jaar. De enige nieuwkomer is het assurantiebedrijf van ING Bank. Wel zag de gehele top 3 de omzet het afgelopen jaar teruglopen.

Ten opzichte van vorig jaar is de top 5 ongewijzigd gebleven. De eerste wijziging komt op plaats 6, daar is het stuivertje wisselen tussen Independer, vorig jaar nog zevende, en Zicht risico- en verzekeringsadviseurs. Beide bedrijven zitten nu op een omzet van € 46 mln, maar bij Independer is er duidelijk sprake van een stijgende lijn. De vergelijkingssite had vorig jaar een omzet van € 43,7 mln. Bij Zicht is de trend negatief, vorig jaar werd daar nog € 50 mln omgezet.

Voor de enige nieuwkomer in de top 10 moeten we naar plaats 9. Daar is het assurantiebedrijf van ING Bank, vorig jaar nog twaalfde, beland na een omzetgroei van € 4,5 mln (13%), van € 34,7 mln naar € 39,2 mln. Aevitae uit Heerlen is daar het slachtoffer van geworden en buiten de top 10 gevallen.

Daling
Bij de top 3 van het intermediair, de Rabobanken (1), Aon Groep Nederland (2) en Meeùs Groep (3), ging het in 2014 een stuk minder dan een jaar eerder. De Rabobanken zagen de omzet dalen met 1,8%. bij Aon bleef het omzetverlies beperkt tot 1,1%. De Meeùs Groep kreeg het het zwaarst te verduren, de omzet ging met 6,5% omlaag. Meeùs signaleert de marktbrede trend dat in zakelijk advies steeds meer de nadruk komt te liggen op risicobeheer in plaats van bemiddeling in verzekeringen, terwijl de particuliere klant meer en meer voor online sluiten kiest.

De daling in de top 3 is niet symptomatisch voor de top 100 in het geheel, die haalde in 2014 een half procent meer omzet dan een jaar eerder. In totaal zijn er vier nieuwkomers te verwelkomen in de top 100. Zorgeloosch (€ 4,1 mln) eindigt van die vier het hoogste met een 75e plek. Adviesgroep Van der Roest (€ 3,4 mln) komt binnen op 86 en Lussenburg Advies (€ 2,9 mln) staat 96e. Het enige echte nieuwe bedrijf dat de lijst heeft gehaald is het eind 2013 opgerichte Howden (€ 2,9 mln, 97e), opgericht door voormalig Concordia Holland-topman Jan Oosterom.

Bekijk hieronder de top 10 van het intermediair. De hele top 100 van intermediairkantoren staat in het am:jaarboek, dat inmiddels verschenen is. In dit naslagwerk staan ook overzichten van de marktaandelen van de levens-, schade- en natura-uitvaartverzekeraars; de (technische) resultaten en solvabiliteitscijfers van alle individuele maatschappijen en veel achtergrondinformatie.

Top 10 intermediair

Reageer op dit artikel