nieuws

Taiwanese investeerder stelt Delta Lloyd aansprakelijk voor koersverlies

Branche

Taiwanese investeerder stelt Delta Lloyd aansprakelijk voor koersverlies

Investeringsmaatschappij Fubon uit Taiwan heeft Delta Lloyd aansprakelijk gesteld voor het koersverlies dat de verzekeraar de afgelopen maanden heeft geleden. Fubon, dat met een belang van 5,23% grootaandeelhouder in Delta Lloyd is, verwijt de verzekeraar dat het veel onduidelijkheid heeft laten bestaan over het beleid.

Dat laatste meldt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen op BNR Nieuwsradio. Delta Lloyd maakte vrijdagochtend in een persbericht bekend dat Fubon heeft aangegeven dat het van mening is dat Delta Lloyd aansprakelijk is voor het geleden koersverlies. Het aandeel van de verzekeraar kreeg de afgelopen maanden klap op klap. Een jaar geleden stond het aandeel nog op iets meer dan € 19, daar was gisteren bij het sluiten van de beurs nog maar € 4,55 van over: een verlies van ruim 75%.

Delta Lloyd kondigde eind november al een claimemissie aan van € 1 mld om het eigen vermogen op te krikken. Dat heeft de verzekeraar nodig om aan de strengere eisen van Solvency II te gaan voldoen in het nieuwe jaar. Delta Lloyd stelt in het persbericht iedere aansprakelijkheid van de hand te wijzen en de beschuldigingen als ongegrond te beschouwen en wil verder geen commentaar geven op de zaak.

Reageer op dit artikel