nieuws

Groen licht voor fusie 106 Rabobanken

Branche

Groen licht voor fusie 106 Rabobanken

De ledenraden van de 106 lokale Rabobanken zijn gisteren unaniem akkoord gegaan met de fusie tot één bank met één bankvergunning en één jaarrekening. De Algemene Vergadering van Rabobank Nederland moet de fusie nog goedkeuren. Die vergadering staat gepland voor 9 december.

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer noemde het “een belangrijke dag in de geschiedenis van de Rabobank”. De uitslag toont volgens hem aan dat onder de leden unanieme steun is voor de nieuwe besturing van de Rabobank. “Dit is een mooie stap op weg naar de klantgerichte en maatschappelijke bank die we willen zijn.” De kern van de coöperatieve organisatie is en blijft volgens Draijer dat leden zowel de eigen lokale bank als de totale organisatie op koers houden.

Rechtstreeks
Elke lokale Rabobank krijgt een rechtstreekse vertegenwoordiging namens de leden in het hoogste orgaan van de coöperatie, de algemene ledenraad, waar onder meer de strategie van de gehele Rabobank wordt bepaald. Met de nieuwe structuur anticipeert de bank ook op wet- en regelgeving en is de bank in staat effectiever en efficiënter te reageren op de toekomstige ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel