nieuws

Bezoekers amweb: Rabo staat voor begin van het einde

Branche

Bezoekers amweb: Rabo staat voor begin van het einde

De nieuwe strategie van de Rabobank, die onder meer betekent dat 9.000 medewerkers van de bank hun baan verliezen, is volgens een meerderheid van de bezoekers van am:web het begin van het einde.

Rabobank maakte onlangs de nieuwe strategie bekend. De bank gaat in het vervolg verder als één bank, met instemming van de 106 lokale banken. En er worden daarnaast ook nog 9.000 mensen ontslagen, al wil de bank niet dat dat ten koste gaat van het aantal contactmomenten met de klant. Van de 477 stemmers ziet 43% weinig brood in deze plannen, die door deze groep worden bestempeld als het begin van het einde. Daarnaast is er nog een groep van 35% die vindt dat Rabo door deze nieuwe strategie een bank als alle andere wordt. Slechts 22% kan zich vinden in de plannen van de bank en stelt dat de nieuwe plannen zorgen voor een logische efficiency-slag.

Cultuuromslag
De nieuwe peiling gaat over de kabinetsreactie op het AFM-rapport over de behandeling van klanten met een betalingsachterstand bij de hypotheek. De AFM zei dit najaar deze dienstverlening ondermaats te vinden en riep aanbieders op om klanten beter te helpen. Het kabinet sloot zich bij deze conclusie aan en vindt dat de sector zelf aan de slag moet om een cultuuromslag te bewerkstelligen en zo het vertrouwen terug te winnen. Maar die omslag moet uit de sector zelf komen en wil het kabinet niet afdwingen met meer regels. Gaat dat lukken? Stem!

[poll31]

Reageer op dit artikel