nieuws

Politie houdt man aan voor verzekeringsfraude

Branche

Politie houdt man aan voor verzekeringsfraude

Een 31-jarige man uit Doetinchem is dinsdag door de politie aangehouden omdat hij verdacht wordt van verzekeringsfraude. De man zou voor tienduizenden euro’s hebben gefraudeerd na het indienen van valse claims.

De man had claims ingediend voor een aantal paarden die overleden zouden zijn, maar uit onderzoek blijkt dat de paarden waarschijnlijk nog leven. De ingediende claims gingen over bedragen van tienduizenden euro’s. De politie doorzocht eind september het huis van de verdachte. Daarbij werd administratie in beslag genomen. Hier werden onder andere facturen aangetroffen waarvan de politie vermoedt dat ze vals zijn. Er is door de getroffen verzekeraar inmiddels aangifte gedaan van oplichting en valsheid in geschrifte.

Verleden jaar werd er branchebreed € 99 mln tegengehouden door fraudebeheersing. Het leeuwendeel vindt plaats bij de claims, bijvoorbeeld voor schade door diefstal terwijl er niets gestolen is. Een derde van alle betrapte personen is opgenomen in het landelijk waarschuwingssysteem voor financiële instellingen.

Reageer op dit artikel