nieuws

Organisaties niet klaar voor wetgeving datalekken

Branche

Organisaties niet klaar voor wetgeving datalekken

Een groot deel van de Nederlandse organisaties is nog niet klaar voor de nieuwe wetgeving voor datalekken die op 1 januari 2016 ingaat. Platform Consultancy Online meldt dit op basis van een onderzoek van Verdonck, Klooster & Associates (VKA).

Vanaf 1 januari 2016 treedt de Meldplicht Datalekken in werking. Deze meldplicht dwingt Nederlandse organisaties om een datalek direct te melden aan het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het CBP kan hiervoor een boete opleggen

Deadline
Om te onderzoeken hoe goed bedrijven en organisaties in Nederland hierop zijn voorbereid heeft VKA onlangs 72 privacy-experts en 24 managers van verscheidene middelgrote en grote organisaties ondervraagd. Veel van de organisaties zijn zich weliswaar bewust van de naderende deadline, maar meer dan de helft heeft nog geen procedure opgesteld voor het melden van datalekken van persoonsgegevens.

Lees hier het complete verhaal.

 

Reageer op dit artikel