nieuws

OM vervolgt tien verdachten in fraudezaak SNS

Branche

OM vervolgt tien verdachten in fraudezaak SNS

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt tien verdachten voor vermoedelijke fraude bij de toenmalige bank-verzekeraar SNS. Het betreft fraude bij het onderdeel SNS Property Finance, het vastgoedonderdeel van SNS Reaal.

In dit fraudeonderzoek verdenkt het Functioneel Parket vijftien verdachten en hun vennootschappen van betrokkenheid bij oplichting, omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen in georganiseerd verband. Dat gebeurde volgens het OM tijdens hun aanstelling bij SNS Property Finance. Het OM heeft besloten om een groep verdachten, waaronder de hoofdverdachten Buck G. en Pieter G. te dagvaarden. Hiermee wordt de zaak in volle openbaarheid voor de rechter behandeld. Op 30 november en 1 december is een regiezitting bij de Rechtbank Midden-Nederland. De zaken van een aantal verdachten worden met een transactie afgedaan. De fraude bij Property Finance bracht in 2013 het SNS-concern aan de rand van de afgrond.

Reageer op dit artikel