nieuws

Genomineerden Generali am: Innovatieprijs: ‘AFM denkt mee met innovatie’

Branche

Genomineerden Generali am: Innovatieprijs: ‘AFM denkt mee met innovatie’

De genomineerden van de Generali am: Innovatieprijs moeten nog acht dagen wachten tot ze op 17 november op de am:dag te horen krijgen wie er met de hoofdprijs aan de haal gaat. In het afgelopen am:magazine vertelden zij over hun innovaties en op video vertellen ze wat het motto van de am:dag, ‘Be good and tell it’, voor hen betekent.

De genomineerden, Luuck Kalverda (SamenInGeld), Alieke Doornink (Edmond Halley), Richard van Dijck (Westenburg Assurantiën) en Egbert Ludwig (Ludwig FP), vertelden in het blad over de do’s en dont’s van innoveren. “Innoveer zelf ook op een moderne manier. Ga eerst zelf aan de slag, maar vraag daarna hulp. Bijvoorbeeld via internet. Wees vooral niet bang dat je idee gejat wordt. Maak gebruik van de kennis van anderen.”

Geduld
Van Dijck geeft aan dat geduld een belangrijke zaak is: “In ons geval is de IT erg belangrijk. Het was een ingewikkeld proces dat drie keer zo lang duurde als begroot en daardoor drie keer zo duur werd. Dat was natuurlijk een tegenvaller. We hebben dan ook een aantal malen opnieuw de afweging moeten maken of het nog wel rendabel was.”

AFM
Geduld is volgens Kalverda ook belangrijk in het overleg met de AFM. Maar de toezichthouder is uiteindelijk wel meegaand, zegt hij: “Als je toezichthouder AFM nodig hebt voor je innovatie, trek daar dan vooral veel tijd voor uit. Ze denken absoluut met je mee, maar geduld is een zeer schone zaak. Wij hebben ook veel gesprekken gevoerd met mensen buiten de branche. Veel is voor ons te vanzelfsprekend. Die blik van buiten heeft ons erg geholpen.”

Be good and tell it
Op de am:dag, waar de AFM ook aanwezig is, wordt uiteindelijk de winnaar van de prijs bekend. De genomineerden vertellen in onderstaand filmpje alvast wat het thema van volgende week dinsdag voor hen betekent.

Reageer op dit artikel