nieuws

Ernst & Young veroordeeld om jaarrekening DSB

Branche

Ernst & Young veroordeeld om jaarrekening DSB

Het hoogste rechtscollege heeft de accountant van het voormalige DSB veroordeeld. Een accountant van Ernst & Young (nu EY), die de jaarrekening van 2008 heeft afgetekend, wordt zes maanden geschorst. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, het hoogste rechtscollege in dit soort zaken, hekelt de accountant omdat er ‘onvoldoende basis was’ voor het goedkeuren van de jaarrekening van de beruchte bank.

De accountant zou, volgens het College, dan ook een ‘gebrek hebben aan diepgang en aan een professioneel-kritische instelling’. Hij had veel beter moeten kijken naar het verhoogde toezicht van DNB en de boetes die AFM al had opgelegd, stelt het College. Het faillissement van DSB nog altijd niet afgewikkeld.

Reageer op dit artikel