nieuws

Delta Lloyd laat groei zien bij levenbedrijf

Branche

Delta Lloyd laat groei zien bij levenbedrijf

Delta Lloyd laat een groei zien in het levenbedrijf. Er werd voor € 342 mln aan nieuwe polissen verkocht. Hiervan bestond € 182 mln uit nieuwe defined contribution contracten. De solvabiliteit steeg in het derde kwartaal licht tot 181%.

Het bruto premie-inkomen Schade steeg met 2% naar € 1.068 mln en de combined ratio staat op 96,6%. Ten aanzien van de solvabiliteit, die laag blijft en al eerder leidde tot een forse daling van de beurskoersen, zegt Delta Lloyd dat dit “hoofdzakelijk het gevolg is van bijgestelde aannames”. Het eigen vermogen daalde met 2% naar € 2.422 mln.

Steeds sterk
Van der Noordaa is niet ontevreden: “De eerste negen maanden van dit jaar laten nog steeds een sterk commercieel en operationeel resultaat zien. Onze vermogenspositie en de beheersing van risico’s hebben bij ons onverminderd hoge prioriteit. Wij hebben de laatste paar maanden gewerkt aan een gedetailleerde analyse van onze kapitaalpositie. Wij zullen een update geven over kapitaal en onze overgang naar Solvency II tijdens onze Investor Day op 2 december 2015.”

Reageer op dit artikel