nieuws

Complete statutaire directie weg bij Vivat

Branche

Complete statutaire directie weg bij Vivat

Met het vertrek van Jacob de Wit, directeur van vermogensbeheerpoot Actiam, is Vivat per 15 december de complete statutaire directie kwijt, meldt het FD. Seada van den Herik (Zwitserleven), Arjen Schouten (CFO) en Willem Horstmann (CRO) gingen al eerder weg.

De drie laatstgenoemde directeuren stapten twee weken geleden direct op nadat ze na een reorganisatie hun statutaire titel kwijtraakten. De Wit leek nog even aan te blijven, maar hij bedacht zich later alsnog. Met het vertrek van de vier directeuren lijkt moederbedrijf Anbang een stevigere greep op het bedrijf te willen krijgen. De Chinezen baalden dat zij vanuit de door landgenoten gevulde Raad van Bestuur weinig invloed uit konden oefenen op het beleid van de afzonderlijke verzekeraars.

Vooralsnog wordt het vertrek van De Wit, net als dat van Van den Herik, ad interim opgevangen door een Nederlander. Commercieel directeur George Coppens neemt de honneurs voorlopig waar.

Reageer op dit artikel