nieuws

Bezoekers amweb worden het niet eens over execution only AOV

Branche

Bezoekers amweb worden het niet eens over execution only AOV

De meningen over het verbieden van execution only bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn zwaar verdeeld. De opvatting van Jurjen Oosterbaan dat bij AOV de klant altijd advies zou moeten krijgen wordt door bijna de helft van de bezoekers van amweb gedeeld.

Toch vindt de grootste groep dat een verbod niet nodig is. Van de 297 stemmers zegt 47% dat een belezen klant best wel zelf een AOV kan sluiten en dat een verbod in dat geval zeker geen noodzaak is. Daartegenover staat een groep van 44% die de kant van Oosterbaan kiest. Het AOV-traject is volgens hen dusdanig complex, misschien zelfs wel complexer dan een hypotheek, dat een adviestraject verplicht zou moeten zijn. Tot slot is er nog een groep van 9% die niet tegen een verbod op execution only is, maar wel vindt dat dit eventueel pas in zou moeten gaan als de advieskwaliteit bij AOV’s weer op orde is.

Adviesprijs
De nieuwe peiling gaat over de prijs van hypotheekadvies. EyeOpen-directeur Olivier Tardieu zei vorige week dat hij vindt dat Nederlanders veel te veel betalen voor hun hypotheekadvies: een starter gemiddeld € 900 te veel en een doorstromer € 1.100. Bij EyeOpen kost hypotheekadvies € 1.300 en wat Tardieu betreft zou iedereen het voor de prijs moeten kunnen. “Als je meer rekent, ben je inefficiënt bezig.” Heeft Tardieu gelijk? Stem!

[poll28]

Reageer op dit artikel