nieuws

Bezoekers amweb verdeeld over bestuurlijke onrust bij Vivat

Branche

Bezoekers amweb verdeeld over bestuurlijke onrust bij Vivat

Een kleine meerderheid van de bezoekers van amweb vindt het een slechte zaak dat er zoveel bestuurlijke onrust is bij het door Anbang overgenomen Vivat. Toch vindt ook een grote minderheid dat de veranderingen noodzakelijk zijn.

Het was vorige week onrustig bij Vivat. Nadat eerder Gerard van Olphen al werd weggestuurd, maakte ook Seada van den Herik, directeur van Zwitserleven, bekend te gaan vertrekken. Daarnaast werd er in de Raad van Bestuur een nieuw Chinees bestuurslid gekozen en werd bekend dat Anbang graag meer Chinezen in de statutaire directies van de labels van Vivat wil benoemen. Een kleine meerderheid, 58% van de 304 stemmers, vindt dat Anbang voor veel onrust zorgt met de vele positiewisselingen. Toch is er een minderheid van 42% die erkent dat de veranderingen nu pijnlijk zijn, maar op de lange duur noodzakelijk zijn om Vivat er weer bovenop te krijgen.

Ditzo
De nieuwe peiling gaat over de strijd die Ditzo voert tegen vergelijkingssites. Na een totale stop dit voorjaar heeft het directe label van ASR besloten om zijn verzekeringen sinds kort weer via vergelijkingssites aan te bieden. Maar wel alleen op sites die akkoord gaan met een maximale vergoeding van € 50 per gesloten polis. En daar willen de grote vergelijkers als Pricewise, Hoyhoy en Independer niet in mee. Een dappere actie van Ditzo, of juist een teken van zuinigheid? Stem!

[poll25]

Reageer op dit artikel