nieuws

Bezoekers amweb kiezen steeds minder voor hypotheek bij de grootbanken

Branche

Bezoekers amweb kiezen steeds minder voor hypotheek bij de grootbanken

Bezoekers van amweb geven aan hun hypotheekklanten steeds vaker te adviseren om de hypotheek niet bij een grootbank onder te brengen. Een meerderheid kiest voor nieuwe aanbieders op de markt, zoals verzekeraars en pensioenfondsen.

Volgens 62% van de 184 stemmers op de peiling van amweb zijn de hypotheekproducten van grootbanken niet interessant genoeg meer en kiezen ze daarom voor alternatieve partijen. Uit onderzoek van adviesbureau IG&H bleek de tanende populariteit van de grootbanken al. In het derde kwartaal van dit jaar bedienden ABN Amro, ING Groep en Rabobank voor het eerst minder dan 50% van de starters en oversluiters. De bezoekers van amweb bevestigden dat beeld. Toch zegt ook 38% liever nog voor een van oudsher betrouwbare partij te kiezen.

AOV
De nieuwe peiling gaat over het AOV-advies. Sinds de AFM uit onderzoek haalde dat het met het niveau daarvan niet goed gesteld, is er veel discussie over de nut en noodzaak van het AOV-advies. Jurjen Oosterbaan pleitte onlangs voor het afschaffen van execution only, bij AOV, maar Das Kapital stelde dat advies gezien het onderzoek van de AFM geen goede optie is, een idee waar onderzoeker Fred de Jong zich bij aansloot. Zou er een verbod moeten komen op het execution only afsluiten van AOV? Stem!

[poll27]

Reageer op dit artikel