nieuws

Aegon in lijst systeemrelevante verzekeraars

Branche

Aegon in lijst systeemrelevante verzekeraars

Aegon is door de internationale toezichthouder Financial Stability Board (FSB) opgenomen in de lijst van negen  systeemrelevante verzekeraars. Dit zijn verzekeraars die zo groot zijn dat er een gevaar ontstaat voor de hele financiële sector als ze in de problemen komen. 

Aegon vervangt op de lijst, die jaarlijks wordt samengesteld, het Italiaanse Generali. Opname in de groep van verzekeraars die als ‘too big to fail’ worden gezien, kan betekenen dat voor Aegon strengere kapitaaleisen gaan gelden dan voor andere verzekeraars. Dit staat echter nog niet vast. “Er vinden nog consultaties plaats zodat we helderheid krijgen over een aantal zaken”, aldus een woordvoerder.

Eisen
Op dit moment doen voorstellen de ronde die een aanzienlijke grotere kapitaalbuffer vereisen van de grotere verzekeraars tegen mogelijke verliezen. Ook het toezicht op de systeemrelevante verzekeraars zou strenger zijn dan voor andere verzekeraars. “Die voorstellen staan nog ter discussie en de gesprekken moeten meer duidelijkheid bieden”, aldus Aegon. De FSB is een samenwerkingsverband van de financiële autoriteiten van ruim twintig landen, met als doel om regels voor en het toezicht op de financiële sector te coördineren.

Reageer op dit artikel