nieuws

ABN Amro kreeg nog een tweede boete van de AFM

Branche

ABN Amro kreeg nog een tweede boete van de AFM

De boete van € 2 mln die ABN Amro eind vorige maand kreeg opgelegd van de AFM blijkt niet de enige boete te zijn geweest. De toezichthouder legde nog eens € 750.000 aan boete op vanwege het onvoldoende professioneel en oneerlijk behartigen van het belangen van de klanten.

Dat ontdekte Een Vandaag-verslaggever Jan Salden in het kwartaalverslag van de bank over het derde kwartaal. ABN Amro kreeg vorige maand een ferme tik op de neus van AFM, omdat de bank klantendossiers met betrekking tot rentederivaten slecht heeft bijgehouden. Daardoor kon de AFM niet onderzoeken of er sprake was van advies of execution only en dus niet goed het toezicht uitoefenen.

Nu blijkt dat ABN drie dagen eerder ook al een boete had gekregen van de toezichthouder. Het gaat erom dat de bank op een onvoldoende eerlijke, ‘faire’ en professionele manier de belangen van de klanten heeft behartigd bij dienstverlening op het gebied van investeringen. De ABN schrijft in het kwartaalverslag ook dat zij in beroep gaat tegen deze tweede boete.

Reageer op dit artikel