nieuws

Vivat-kapitaal aangevuld met € 1,35 miljard

Branche

Verzekeraar Vivat heeft, op de valreep, de kapitaalversterking van € 1,35 miljard ontvangen van nieuwe eigenaar Anbang. Dat maakte de verzekeraar vrijdagavond bekend. De deadline voor de transactie was door De Nederlandsche Bank op zaterdag 24 oktober gesteld.

Vivat-kapitaal aangevuld met € 1,35 miljard

Als gevolg van deze kapitaalversterking stijgt de Solvency I ratio van Vivat van zo’n 140% naar 233% (gebaseerd op de pro forma cijfers van 30 juni 2015). De Solvency II ratio gaat conform het standaard model naar boven de 150%.

In een persbericht schrijft Vivat: “De kapitaalversterking door Anbang Insurance Group zal de positie van Vivat als een sterke, stabiele onderneming uitbouwen en biedt klanten en medewerkers stabiliteit en continuïteit.”

De Vivat-aandelen gingen deze zomer voor € 1 van de hand. De verwachte verkoopprijs voor de aandelen was op 14 februari 2015 nog € 150 miljoen. Dat de prijs lager werd vastgesteld, kwam door de toename van de benodigde kapitaalinjectie door Anbang. Die injectie werd op 16 februari nog geschat in de orde van € 770 miljoen tot € 1 miljard en is in de zomer vastgesteld op € 1,35 miljard.

Reageer op dit artikel