nieuws

Seada van den Herik over Anbang: ‘Het bevalt goed’

Branche

Seada van den Herik over Anbang: ‘Het bevalt goed’

“Het bevalt goed.” Dat zei Seada van den Herik, directievoorzitter van Zwitserleven, gisteren tijdens het jaarlijkse pensioenevent van de verzekeraar op de vraag hoe het nu gaat na de overname door het Chineze Anbang. “De Chinezen zijn heel erg betrokken bij het bedrijf.”

Zoals bekend wil Vivat niets kwijt over het plotselinge vertrek van RvB-voorzitter Gerard van Olphen, vlak na de overname door Anbang. En ook Zwitserlevenbaas Van den Herik liet gisteren niet het achterste van haar tong zien. Dagvoorzitter Maarten Bouwhuis vroeg haar uiteraard wel naar de ontstane reuring. Van den Herik zei: “Gerard heeft ons bedrijf heel veel diensten bewezen, maar na de verkoop is besloten niet met elkaar door te gaan.”

Ze zei verder dat de Chinezen enorm betrokken zijn bij het bedrijf. “Ze willen echt leren. En wij kunnen heel veel van hen leren. Zij zijn bijvoorbeeld veel verder op het terrein van apps.”

Wennen
De Nederlanders en de Chinezen moeten nog wel een beetje aan elkaar wennen, erkende Van den Herik. “Soms geldt dat ook voor mannen en vrouwen. Zo moet je dat een beetje zien. We spreken uiteraard Engels met elkaar. In de board zitten drie Chinezen, die Engelse namen hebben aangenomen. Tegen Xiao Wei mogen we Charlene zeggen. We hebben ineens een hartstikke hip bedrijf, met al die internationale namen.”

Van den Herik voorspelde dat Anbang niet stil gaat zitten. “Wij zijn hun eerste grote Europese acquisitie, maar zeker niet de laatste.”

Reageer op dit artikel